Ar maisto produkto skonis gali būti ginamas autorių teisėmis?

Plečiantis rinkai bei didėjant konkurencijai, dažnai kyla klausimas, kaip apsaugoti savo gamybos ar kūrybos objektą. Vis dėlto, prieš imantis gynybos ir apsaugos priemonių, svarbu išsiaiškinti, ar toks objektas laikytinas įstatymų saugomu kūriniu.

Atrodytų, viskas daug aiškiau, kai tai susiję su literatūros ar meno kūriniu, tačiau praėjusiais metais kilo abejonių dėl maisto produktų – ar sūrio užtepėlės skonis gali būti vertinamas kaip saugomas kūrinys? Apie tai pranešime žiniasklaidai plačiau pasakoja advokatų profesinės bendrijos „Žabolienė ir partneriai METIDA“ partneris ir advokatas Erikas Saukalas.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/m360/

Informuojame, jog šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Daugiau apie slapukus skaitykite čia. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.